• Decad

Dacad

Dacad is een programma voor automatische berekening van daken en dakconstructies met nauwkeurige wiskundige resultaten.

Daken worden gedefinieerd door het invoeren van het bouwplan en de dakhellingen. Na deze ingave worden dakkapellen, dakramen of schoorstenen getekend. Met 1 druk op de knop worden de resultaten direct weergegeven op het scherm. Hiervan krijgt u een bovenaanzicht van alle lijnen in alle gebieden waarvan de namen worden weergegeven. Voor een beter beeld kan een 3D view worden gepresenteerd middels 360 graden zoom.

Dacad bevat alle tools voor 2D-ontwerp wiskundige berekening van de hellende daken.

Plattegrond
Bevat alle tools voor 2D-ontwerp mathematische berekening van daken met de verschillende toegankelijkheidsfuncties. Dacad maakt een plattegrond in de kortste tijd. Het maakt niet uit of uw oorspronkelijke plan of een toelage van de site is. Zelfs de data-uitwisseling met architecten op een zogenaamde DXF-interface is voor Dacad is geen probleem. U kunt zelf op de volledige plattegrond aan de gang. Alleen het dak definities heb je nodig.

Basisuitrusting

Berekening
Na berekening toont Dacad het resultaat in een 2D tekening op het scherm. De lijn types (ridge, dakranden, enz.) die bij het ​​systeem bekend zijn en weergegeven in door de gebruiker te definiëren kleuren.

Detail
Details bekijken is geen probleem; vergrotingen en page views d.m.v. één knop. U bepaald wat u wilt zien, alleen lijnen, alleen vlakken, resultaten enz.

Resultaten
Na elke berekening zijn de resultaten in duidelijke tabellen zichtbaar. De resultaten worden gesorteerd in oplopende of aflopende volgorde.

Dakkapel berekening (Optioneel)

Zelfs de invoering van de meest moeilijke dakkapellen (bijv. rond, trapeze, schilddak. zadeldak) kunt u in Dacad maken in een dialoogvenster met tabbladen. Na het markeren van het bovenoppervlak, waarbij een of meerdere dakkapellen wordt gebruikt, wordt eenvoudig het model of vorm berekend. Selecteer u de modus dakkapel en u vult de bekende waarde in dan zal Dacad de ontbrekende waarde aanvullen.

Nieuws

 • Gilde tutorials

  De korte films van Gilde Software zijn namelijk voor bedrijven die het Gilde ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Gilde

  Gilde

  Als Gilde dealer leveren, installeren en implementeren wij Gilde (Pro). Gilde is een eenvoudig...

  Lees meer
 • Bluebeam

  Bluebeam

  U berekent snel en eenvoudig aantallen, lengtes, oppervlakten, omtrekken en volumes vanaf uw PDF- tekening. Deze...

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.